Kerstpakketten

Linda. foundation

In Nederland heerst de armoede al zo lang. Voor de gezinnen die in armoede leven is het natuurlijk altijd moeilijk om rond te komen elke maand.

Bij de linda foundation zetten vrijwilligers zich in om kerstpakketten in te pakken voor armere gezinnen in Nederland. In 2017 heeft de stichting zo’n 3500 gezinnen pakketten geleverd. Dit gaat om gezinnen die in armoede leven, en met deze pakketten hebben deze gezinnen het in de Decembermaand weer iets makkelijker. 

Kerstpakketten

Wat zit er in de pakketten?

In de pakketten van de foundation worden de volgende dingen geleverd:

Waardebonnen van winkels waar de gezinnen enorm veel aan hebben: In de pakketten zitten bonnen van 300 euro voor supermarkten, bonnen van kleding winkels van 100 euro en speelgoedwinkels ook voor 100 euro. Ook krijgen ze bonnen zodat het gezin gratis knipbeurten kunnen krijgen. Deze bonnen zijn bedoeld voor ouders om toch tijdens Sinterklaas en Kerst cadeautjes te kunnen kopen. Ook om lekker eten te kopen om gezellig met het gezin tijdens kerst te kunnen eten.

Deze kerstpakketten worden gemaakt voor gezinnen die in armoede leven en amper rond kunnen komen elke maand. Vooral in de december maanden is het enorm lastig voor ouders die een laag inkomen hebben. Op deze manier wordt de stress van een nieuwe winterjas bijvoorbeeld weggenomen. En kan er tijdens Sinterklaas leuke cadeautjes gekocht worden voor de kinderen. Want hoe zielig is het als jouw kind op school komt en niks mee krijgt van Sinterklaas omdat je ouders niet genoeg geld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *