Ben je ondernemer en wil je een incassobureau inschakelen? Dan ben je vast de optie incasso no cure no pay tegengekomen. Klinkt misschien aantrekkelijk, maar wat houdt dat eigenlijk precies in? En hoe werkt incasso no cure no pay? We geven je graag wat informatie over dit onderwerp, alvorens je met een incassobureau in zee gaat.

Wat is incasso no cure no pay?

Incasso no cure no pay houdt in dat je als ondernemer het incassobureau niet betaalt. De kosten worden namelijk niet bij jou in rekening gebracht, maar bij de debiteur. Op die manier ben je dus zelf geen geld kwijt en wordt er tegelijkertijd geregeld dat de schulden worden geïnd.

Hoe werkt incasso no cure no pay precies? 

Misschien vraag je je af hoe incasso no cure no pay precies werkt. Het incassobureau (zoals Credifin Nederland) gaat voor je aan de slag, schrijven de debiteur aan en brengt de betreffende incassokosten vervolgens bij hem of haar in rekening. Zelf betaal je dus niets. Wordt er niets betaald door de debiteur? Dan ben je het incassobureau ook niets verschuldigd. 

Je dient de factuur in in het systeem, waarna het bureau een brief naar de debiteur stuurt. Op die manier wordt het traject gestart. Betaalt de debiteur niet? Dan wordt er contact met hem of haar opgenomen om te achterhalen waarom de factuur niet wordt betaald. Indien relevant kan er een betalingsregeling worden getroffen. Wordt er alsnog niet betaald, dan kan er in overleg met jou als ondernemer bepaald wat de vervolgstappen zullen zijn. Ook dit kan verder worden afgehandeld door het incassobureau, waardoor je er zelf geen tijd aan kwijt bent.

Een incassobureau inschakelen

Wil je als ondernemer zelf geen moeite (meer) steken in het vorderen van het openstaande bedrag? Overweeg dan incasso no cure no pay! Zo houd je zelf meer tijd over voor andere zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *